Puški VHS-D in VHS-K - na voljo tudi v polavtomatski izvedbi! Za več informacij nas kontaktirajte.

HS-Produkt Slovenija novice in obvestila

Junij, 2013
O piškotkih...

Kaj so piškotki (in kateri)?

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani. Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu.

Ta spletna stran uporablja naslednje piškotke:

  • PHPSESSID, lastni, trajanje seje
  • infobar, lastni, 14 dni
  • __utma … __utmz, Google Analytics (vključno z Vimeo), trajanje do 2 leti
  • PREF, SNID, NID, khcookie, Google Maps, trajanje do 2 leti
  • locale, datr, reg_fb_gate, reg_fb_ref, wd, act, _e_0WYc_1, _e_0WYc_2,…, presence, p, sub, xs, s, lu, fr, csm, c_user, Facebook, trajanje do 2 leti

Sporočilo za javnost informacijske pooblaščenke

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila – pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

Smernice »Kdaj lahko uporabljamo piškotke« pojasnjujejo spremembe zakonodaje s področja piškotkov in upravljavcem spletnih strani ponujajo vodila in nasvete za implementacijo sprememb.

Cilj nove zakonodaje je predvsem boljše varovanje zasebnosti uporabnikov spleta tako, da so o piškotkih ustrezno obveščeni in jim je ponujena možnost odločanja, in v tej luči smo razdelali podrobnejše kriterije, ki so upravljavcem lahko v pomoč pri sprejemanju odločitev glede piškotkov.

Upravljavcem spletnih strani priporočamo, da mehanizme pridobivanja privolitve za piškotke prilagodijo glede na svoje konkretne razmere in glede na značilnosti piškotkov, ki jih uporabljajo. Uporaba več različnih mehanizmov je lahko pravi odgovor pri upravljavcih z raznolikimi rabami in tipi piškotkov. Posebno pozornost je treba nameniti piškotkom tretjih strani, ki so običajno bolj invazivni in imajo daljši rok trajanja. Zavedati se je potrebno, da vnaprej ni mogoče predvideti vseh situacij in da na kako vprašanje v tem dokumentu ni natančnega odgovora, vendar pa ponujamo mnogo kriterijev, na katere se lahko oprejo upravljavci spletnih strani, ko bodo razmišljali o ustreznih rešitvah za piškotke, ki jih uporabljajo.

Na nekaterih področjih so v prihodnosti pričakovane spremembe (npr. brskalniki in ne-sledi-mi standard, izjema pri analitičnih piškotkih, vedenjsko oglaševanje) – Pooblaščenec bo o vsem tem ažurno obveščal javnost in posodabljal smernice.
Upravljavcem spletnih strani nove določbe prinašajo precej sprememb in v začetni fazi tudi precej dela in prilagajanja. Iskanje ravnovesja med varovanjem pravic uporabnikov in zagotavljanjem učinkovite storitve ni vedno lahko naloga, še posebej v kontekstu slabega poznavanja tehnologije s strani uporabnikov. Pooblaščenec poudarja, da je predvsem pomembna odkritost glede uporabe piškotkov – le tako bodo uporabniki na daljši rok bolje spoznali tehnologije in njihovi uporabi bolj zaupali.

Rok za implementacijo sprememb je 15. junij 2013. Za nadzor nad implementacijo sprememb je pristojen Informacijski pooblaščenec.

Informacijski pooblaščenec
Nataša Pirc Musar, pooblaščenka

November, 2012
Facelift spletne strani; optimizirana barvna shema in galerije. Dodan je FB socialni vtičnik (Like), izboljšan meni, etc...
Julij, 2012
Dodane slike v podstrani modela XDM; 5.25 & Compact!
Junij, 2011
Optimizirali smo VIDEO vsebine; generično sestavljanje in delovanje HS Produkt pištole.
April, 2011
Revija Obramba, članek "Predstavitev HS Produkt"

V aprilski številki revije Obramba je izšel članek izpod peresa enega najboljših slovenskih IPSC strelcev, g. Boštjana Pavliča.
Članek je nastal na podlagi uradne predstavitve HS Produkt pištol, ki se je odvijala v mesecu marcu. Utrinke s predstavitve HS Produkt pištol si lahko ogledate v prispevku nekoliko nižje.

Različico članka na štirih straneh si lahko ogledate na desni strani.
PDF različica članka HS Produkt pa je na voljo na spodnji povezavi.

PDF, članek "Predstavitev HS Produkt"

Stacks Image 51
Stacks Image 52
Stacks Image 53
Stacks Image 54
Marec, 2011
HS SLO uradna predstavitev

V mesecu marcu se je na kamniškemu strelišču odvijala uradna slovenska predstavitev HS strelnega orožja. Predstavitev se je osredotočala na pištolske izdelke, na aktualne modele, ki so predstavljeni na naših spletnih straneh in ki so na voljo na našem trgu.

V veliko čast in ponos nam je, da so imeli naši gostje priložnost spoznati HS CRO strelski tim. Tovarniški tim dveh vrhunskih IPSC strelcev nas je dodatno navdihnil, mnogi pa so lahko iz prve roke izvedeli nasvet ali dva, ki bosta nedvomno pustila pečat zlasti pri amaterskih strelcih. Pod njuno taktiriko je bilo mogoće praktično preizkusiti prav vsak model, izjemoma ni bilo na voljo le modela Tactical.

Splošni vtis je zelo pozitiven, kar pomeni, da je predstavitev dosegla svoj namen. Cenjene goste smo več kot le uspeli prepričati v kvaliteto in zanesljivost HS pištol, saj so slednji imeli priložnost preizkusiti sleherni model tudi v praksi. Pod taktiriko HS CRO tima smo varno in z navdušenjem odstreljali nekaj tisoč strelov.

Nekaj utrinkov je na ogled v spodnji galeriji.

Stacks Image 55
Stacks Image 56
Stacks Image 57
Stacks Image 58
Stacks Image 59
Stacks Image 60
Stacks Image 61
Stacks Image 62
Stacks Image 63
Stacks Image 64
Stacks Image 65
Stacks Image 66
Stacks Image 67
Stacks Image 68
Stacks Image 69
Marec, 2011
NRA nagrade
Stacks Image 70

Za kako resnično kvalitetno in cenjeno orožje gre, pričajo tudi številne nagrade, ki jih v Združenih Državah podeljuje združenje ameriškega nacionalnega puškarstva.

Združenje bolje poznano pod kratico NRA, vsako leto podeljuje tako imenovane NRA Golden Bullseye Award nagrade. Da se kos orožja uvrsti v kvalifikacijsko odločanje, mora ustrezati naslednjim kriterjem:
- orožje mora biti novo na trgu a vendar na voljo kupcem pred samo podelitvijo nagrad
- orožje mora biti uporabljeno in/ali testirano s strani uredništva ali spoštovanega člana
- orožje mora biti zanesljivo v okolju, kjer presega pričakovanja ocenjevalca
- orožje mora biti inovativno v dizajnu in funkciji
- orožje mora biti za lastnika zlahka doumljivo kot cenjen izdelek
- orožje mora biti konstruirano na način, da pristaja orožarski industriji oziroma njenim entuziastom

NRA osvojene nagrade:
2009, NRA Gun of The Year, nagrado v kategoriji handgun prejme model Springfield XD(M).
2006, NRA Gun of The Year, nagrado v kategoriji handgun prejme model Springfield XD .45 ACP
2003, NRA Gun of The Year, nagrado v kategoriji handgun prejme model Springfield XD

Februar, 2011
Ozadja, 1680x1050 pix
Stacks Image 71
Stacks Image 72
Stacks Image 73
Stacks Image 74
Stacks Image 75
Stacks Image 76
Stacks Image 77
Stacks Image 78
Stacks Image 79
Stacks Image 80
Stacks Image 603
Stacks Image 604
Stacks Image 605
Stacks Image 606
Stacks Image 607
Stacks Image 608
Stacks Image 609